• Over Janette:

  Ik ben Janette de Boer en woonachtig in Dokkum. Ik ben getrouwd met Willem Sjoerd en we zijn gezegend met 5 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar.

  Ik hou van musiceren en vorig jaar zijn we gestart met een bandje en worden we gevraagd tijdens diensten. Ik speel dwarsfluit, zing, speel wat piano en gitaar en houd van aanbidding. Verder houd ik ervan om lekker thuis te zijn, met de kinderen te zijn en te wandelen. Vroeger heb ik de opleiding HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en ben ik als woonbegeleider in een crisisopvangcentrum komen werken. Mijn hart ging altijd al uit naar mensen die kwetsbaar zijn.

  Toen ik beviel van ons eerste kindje, hebben we er bewust voor gekozen dat ik stopte met werken. Na een aantal bevallingen heb ik een burn-out, vitamine D tekort, postpartum psychose, en veel angsten gehad. Dit waren zware tijden en ik heb vaak gedacht: hoe kom ik hier ooit weer uit! Mijn man kwam ook nog zonder baan te zitten waardoor we in de bijstand terecht kwamen. Dat was dan een geluk bij een ongeluk, zodat de zorg voor de kinderen op hem neerkwam. Ik kon lichamelijk helemaal niks en bracht voor een groot deel mijn leven op bed of op de bank door. Naast het feit dat je zo uit balans bent en ik niet wist wat er met mij aan de hand was, ook omdat artsen verschillende uitspraken deden, begon mijn zoektocht. Ik wandelde altijd al met God, maar zoals ik hem tijdens deze periodes leerde kennen was zo bijzonder. Hij begon voor mij te leven. Hij begon tot mij te spreken. Ik kreeg mijn hele leven als een film terug te zien. Alle pijn en verdriet. Zo leerde ik om te vergeven, vergeving te vragen en mezelf te vergeven. Doordat ik toch nog zo verward was, sloeg ik door. Met verschillende hulp die ik aangeboden kreeg, kon ik eigenlijk weinig en kwam ik niet verder. Ik voelde me niet begrepen, ze konden niet op me aansluiten. Dit maakte dat ik steeds dichter bij God op schoot ging zitten en dit de enige plek was waar ik me veilig voelde. Ondertussen heb je een gezin waar je zorg voor moet dragen wat niet lukte. Ik kampte met schuldgevoel, minderwaardigheid, teleurstelling, boosheid en afwijzing. Dit maakte het er niet gemakkelijker op. En God zei ook, Heb je naaste lief, als jezelf. Ik had de ander lief, maar mocht mezelf ook leren liefhebben.

  Ondanks alles sprak God met zoveel liefde naar mij! Hij bemoedigde me iedere keer weer door Zijn woord, door liederen, door mensen. Het was heel bijzonder! In die periode heb ik veel christelijke muziek opgezet en preken over genezing en bevrijding geluisterd. Ik liet vaak voor me bidden, omdat ik wist dat ik met God hieruit zou komen. Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God! Een echtpaar dat met mij ging bidden, zag dat ik gebonden was en ging voor me bidden. Dat gebed zette me vrij. Hierin zag ik dat alles waar je doorheen gaat, niet altijd maar psychologisch op te lossen is. Het is belangrijk dat je mensen in je omgeving hebt die begrijpen waar je (ook geestelijk) doorheen gaat, zodat ze je echt kunnen helpen en op je aan kunnen sluiten.

  In die periodes ben ik me ook meer gaan verdiepen in voeding en leefstijl. Hier heb ik een aantal cursussen voor gevolgd. Doordat ik vaak het gevoel heb gehad dat ik niet serieus ben genomen in mijn klachten, heeft dit gemaakt dat ik jou wil helpen op de manier die nodig is! Ik kan mijn leven zonder Hem niet meer voorstellen. Hij wil een relatie met jou en is bewogen met jou en is er altijd, ook als je heel diep moet gaan. Al ga je door een dal van diepe duisternis, je hoeft niet bang te zijn, omdat Hij naast en om je heen is. Hij is echt te vertrouwen en houdt ontzettend veel van ons. Bij Hem ben je veilig. Hij heeft zoveel liefde voor jou. Heel vaak hebben mensen over mij dezelfde tekst uitgesproken die me altijd op de been heeft gehouden en hoop gaf. Namelijk Jeremia 29:11: Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de Heere. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven..

  Dit heeft Hij zo laten zien. Ik ben zo dankbaar dat ik als begeleider bij Victory Village aan de slag mag. Ik heb altijd al bij een christelijke organisatie willen werken. Je kunt je voeding wel aanpassen, maar als je emotioneel of in je ziel wonden hebt wordt het lastig. Hij is de enige weg om tot herstel te komen. Hij is de waarheid en Hij wil je leven geven. Dat is wat ik jou ook gun. Al moet je zo diep gaan en ben je gebroken, Hij heeft een plan met jou leven en wil alles omkeren ten goede!